Geachte klant,

Dank u voor de aanschaf van het door ons bedrijf geproduceerde Hydroxyl  triliros-luchtdesinfectieapparaat. Om de installatie en het in gebruik nemen van dit apparaat te vergemakkelijken, raden wij u aan omdeze handleiding goed door te lezen en een veilige plaats op te bergen.

Door deze handleiding te volgen bent u verzekerd van een veilige installatie en door normaal gebruik en onderhoud te plegen, kunt u het maximale uit uw RAYCONO Hydroxyl luchtdesinfector halen.

Altijd gegarandeerd frisse lucht!

Het coronavirus (Covid-19) verspreidt zich wereldwijd en veroorzaakt veel ellende in de samenleving. Als gevolg hiervan is onze leefomgeving beduidend veranderd, wat het reizen en de dagelijkse activiteiten van mensen sterk beperkt. Om die redenen is het absoluut noodzakelijk om de ontwikkeling en productie van verschillende producten die bacteriën en virussen remmen en doden, te versnellen.

Op basis van de verbetering van de verslechterende leefomgeving van de mens zet RAYCONO zich in om het mechanisme van verschillende bacteriën en virussen te onderzoeken om adequate antivirus- en sterilisatieproducten te ontwikkelen waarbij reeds een aantal patenten zijn verkregen en een aantal luchtdesinfectie oplossingen uit voort zijn gekomen.

Een van de producten is onze RC300 (RAF-08HAO), hiermee kan je effectief virussen en slechte bacteriën een halt toe roepen. Bacteriën en virussen tot in elke hoek en ruimte van de kamer, terwijl ze allerlei soorten geuren verwijderen, creëren een veilige, frisse en comfortabele leefruimte voor u.

INHOUD

Technische specificaties
Producteigenschappen
Design
Gebruikshandleiding
Functiebeschrijving
Gebruik van het product
Voorzorgsmaatregelen
Reiniging en onderhoud

TECHNISCHE SPECIFICATIES

Productnaam: RAYCONO Hydroxyl triliros luchtreiniger
Productmodel: RC300 (RAF-08HAO)
Nominale spanning: 220V~
Nominale frequentie: 50Hz
Nominaal vermogen: 95W
Geluid: (lage snelheid) ≤20.0dB (A)
Negatieve ionenconcentratie: 10 miljoen/CM3
Deeltjes schone lucht volume: (CADR) 488m3/h
De cumulatieve zuiveringshoeveelheid fijnstof: P4
Fijnstofzuivering energie-efficiëntieklasse: HOOG
Formaldehyde schone lucht volume: (CADR) 90m3/h
Formaldehyde cumulatieve zuiveringshoeveelheid: F4
Formaldehyde zuivering energie-efficiëntieklasse: HOOG
Toepasselijk gebied: 34-58m2
Filter vervangen: 2 jaar voor nr.1 filter, 6 maanden voor nr.2 en nr.3 filters
Netto gewicht: 10,8 kg
Afmetingen: 400x230x620mm
Zuiveringsmethode:
Primair filter
Koud Katalysatorfilter / Honingraat Actief Koolstoffilter
Antibacterieel katoenen filter/HEPA-filter met hoog rendement
Negatieve ionenafgifte/triliros-sterilisatie
Implementatie van de standaard: GB4706.1-2005, GB4706.45-2008

PRODUCTEIGENSCHAPPEN

Triliros luchtreiniger
Triliros-antivirustechnologie voor de luchtreiniger is een geavanceerde zuiveringstechnologie. RAYCONO heeft een gepatenteerde triliros-generator die
biljoenen triliros genereert. Het heeft een sterke sterilisatiefunctie en de volgende voordelen in vergelijking met traditionele zuiveringstechnologie:
① Grondige zuivering: de virussen en bacteriën die niet gemakkelijk door mensen worden waargenomen worden grondig afgebroken in plaats van geabsorbeerd.
② Uitgebreide zuivering: werkt voor bijna alle schadelijke stoffen.
③ Veilige zuivering: de eindproducten van de zuivering zijn kooldioxide en water die geen secundaire vervuiling van het milieu veroorzaken.
④ Veiligheidsbescherming: het exclusieve ontwerp van de lichtomhullende structuur voorkomt effectief het lekken van ultraviolet licht.

Primair filter
Het primaire filter is het filter van de luchtreiniger dat voornamelijk wordt gebruikt om stofdeeltjes boven 5 micron te filteren, waaronder stof met grote deeltjes, huidschilfers, pollen, verontreinigende stoffen zoals drijvende voorwerpen. Kan vele malen worden gewassen en hergebruikt.

Koude katalysatorfilter
1. De belangrijkste componenten van de koude katalysator zijn voedsel- en medicijnadditieven. Het product is niet-toxisch, niet-corrosief en niet-ontvlambaar; het kan de reactie bij kamertemperatuur katalyseren om formaldehyde te verwijderen, benzeen, xyleen, TVOC en andere schadelijke gassen.
2. Tijdens het katalytische reactieproces neemt het koude katalysatorproduct zelf niet direct deel aan de reactie en verandert of verliest de koude katalysator niet. Het filter gaat 5 jaar mee, ongeveer gelijk aan de formaldehyde-afgifteperiode en het langetermijneffect van formaldehydebehandeling is hierdoor goed.

Honingraat actief koolstoffilter
Het is gebaseerd op de standaard van huishoudelijke reinigers voor het filteren en absorberen van materialen, het gebruik van losse polymeermaterialen als dragers en het bevestigen van zeer efficiënte katalysatoren op het oppervlak van actieve kool. Zodat de absorptiecapaciteit sterk is, de windweerstand klein is en een beter filtratie-effect heeft. Door gebruik te maken van hoogwaardige actieve kool in poedervorm als absorptiemateriaal, kent het een goede absorptie en de kenmerken van stofafscheidingseffect, goede vervormbaarheid, hoge sterkte, kleine luchtstroomweerstand. Honingraat actieve kool heeft goede eigenschappen voor benzeen, tolueen, xyleen, formaldehyde, ammoniak, enz. De absorptiesnelheid van schadelijke gassen kan oplopen tot meer dan 98%.

HEPA-filter met hoog rendement
Filtert 0,3 micron bacteriën, rook en stofdeeltjes in de lucht met een filtratie-efficiëntie van meer dan 99%. In combinatie met het multifunctionele
"het HEPA-filter" kan het kleine deeltjes met een diameter groter dan 20 nanometer uitfilteren, waaronder bacteriën, schimmels, stof, allergenen en sommige virussen. Het kan ook de geur van rook wegfilteren.Volgens de publicatie van de Wereldgezondheidsorganisatie zijn vogelgriep, menselijke griepvirussen en legionellabacteriën allemaal groter dan 20 nanometer, dit product kan het eruit filteren.

Negatieve ionenafgifte
Negatieve ionen zijn te wijten aan de toevoeging van een buitenste elektron aan het zuurstofmolecuul om een ​​negatieve lading te verkrijgen, dus het heeft een buitengewoon bindend vermogen. Zorgt ervoor dat het meestal positief geladen zwevende stof, rook, ziektekiemen en virussen binnenshuis samenkomen. Deze verliezen het vermogen om vrij in de lucht te zweven en vallen snel, om op deze wijze de lucht te zuiveren, het milieu te zuiveren en niet langer schade aan het menselijk lichaam te veroorzaken. Deze ultrafijne deeltjes zijn moeilijk uit te filteren met algemene mechanische apparatuur.
De negatieve luchtionen hebben een speciaal vermogen om deze schadelijke stoffen op te vangen. Hoe kleiner de deeltjesgrootte hoe hoger de vangsnelheid, wat een effectieve methode is om deze vervuilingen te elimineren.

DESIGN

1. Behuizing
2. Luchtinlaat (beide zijden)
3. Display
4. Bedieningspaneel
5. Bedieningspaneel
6. Luchtuilaat
7. Display
8. Luchtkwaliteit indicator
9. Handgreep
10. Luchtinlaat (beide zijden)
11. Watertank

GEBRUIKSHANDLEIDING

1. Verwijder de voorklep

2. Verwijder het filter

3. Haal het filter uit de plastic zak

4. Installeer stoffilter 1 (antibacterieel katoen en HEPA-filter). 
Maak onderscheid tussen binnen en buiten. Let op: De kant met het treklipje is naar buiten gericht

5. Installeer adsorptiefilter 2 (honingraat-actiefkoolfilter en koude katalysator) filter) met intern en extern onderscheid. Let op: De kant met het treklipje is naar buiten gericht

6. Installeer het primaire filter, er zijn interne en externe verschillen.
Opmerking: Lipjes om vast te klikken een zijn naar buiten gericht

7. Haal de stekker uit het stopcontact en trek het waterreservoir uit de zijkant van het apparaat.

8. Verwijder de verpakking van het bevochtigingsfilter

9. ​​Plaats het bevochtigingsfilter in het waterreservoir

10. ​Open de rubberen afdekking op de waterinlaat

11. Vul het reservoir tot 80% (ca. 1 ltr) water en plaats rubber afdichting terug

12. Plaats het reservoir terug in het apparaat

FUNCTIEBESCHRIJVING

AAN/UIT

Als de led ROOD is dan staat het apparaat op standby, kleurt de led GROEN, dan is het apparaat in bedrijf.

AUTOMATISCHE MODUS

Als de LED oplicht dan staat het apparaat in de automatische modus en regelt zelf de snelheid van de ventilator.

Timer

Telkens als je de knop indrukt, telt het apparaat een uur bij de tijd op, tot 12 uur. Druk je hierna nogmaals is de timer uit.

Ionen schakelaar

Met deze knop schakel je de uitvoer van negatieve ionen in of uit.

Sterilisatieknop

Met deze knop schakel je ​triliros sterilisatiefunctie in of uit.

Filter reiniging

Wanneer de machine 500 uur draait, gaat het indicatielampje op het paneel knipperen en wordt de gebruiker gevraagd om de filters schoon te maken.

Slaaptoets

In de ingeschakelde toestand, nadat de slaaptoets functie is ingeschakeld, gaat de machine na 5 seconden naar de slaapstand.

Kinderslot

Raak in de ingeschakelde staat de kinderslotknop aan en alle knoppen op het apparaat zullen worden vergrendeld. Druk 5 sec. in om te ontgrendelen

Ventilatortoets

Druk op de min of de plus om het apparaat zachter of harder te laten ventileren. Hiermee hef je de automatische (sensor) functie op.

Auto modus

In de auto modus wanneer het omgevingslicht minder is dan 5lx, gaat het apparaat na 2 minuten naar de slaapmodus.

Filterreiniging:
Dit apparaat heeft een herinneringsfunctie voor het vervangen van de filtertiming, de ingestelde tijden zijn 500 uur en 1500 uur. Wanneer de machine 500 uur draait gaat het indicatielampje op het paneel knipperen en wordt de gebruiker gevraagd om het eerste filter schoon te maken. Houd na het reinigen de resetknop 5 seconden ingedrukt en het indicatielampje stopt met knipperen. Wanneer de machine tot 1500 uur loopt gaat het indicatielampje op het paneel branden en wordt de gebruiker gevraagd de nr. 2 en nr. 3 filters te vervangen.  Druk 5 seconden op de resetknop om de timer te resetten en de timer opnieuw te starten. 

Slaapstand:
Nadat de slaaptoetsfunctie is ingeschakeld, gaat de machine na 5 seconden naar de slaapstand. In de modus zijn de lichten van het apparaat allemaal uit en staat de motor vast in de eerste versnelling. Om de slaapmodus uit te schakelen, drukt u op een willekeurige toets om wakker te worden. Druk na het ontwaken uit de slaapmodus op de slaapknop om te annuleren, of druk na het ontwaken op de ventilatorsnelheidsknop of de slimme knop om te annuleren. (Wakker worden: druk na de slaapstand op de ventilatorsnelheid plus/minus, auto of slaaptoets om de slaapmodus te verlaten)

Gebruik van het apparaat

1. In de automatische modus, wanneer de machine is ingeschakeld, drukt u op de aan / uit-knop en vervolgens op de automatische knop, het apparaat kan worden uitgevoerd in de intelligente inductiecontrole van de sensor. Het loopwerk van de motor wordt afgesteld volgens de PM2.5-waarde die door de sensor wordt gedetecteerd. Deze bewerking werkt voor de meeste toepassingen gelegenheid gebruiken.

2. Geforceerde modus, wanneer de machine is ingeschakeld, drukt u op de aan / uit-knop, drukt u op de ventilatorsnelheidsknop om de motorversnelling te selecteren en selecteert u vervolgens negatieve ionen aan of uit en UV-kiemdodende lamp. Voltooi de zuiveringsfunctie Deze handeling is geschikt voor gelegenheden waar handmatige tussenkomst vereist is voor geforceerde zuivering. In deze modus kan het apparaat niet
Automatisch schakelen.

3. Nachtmodus, in de bovenstaande twee bedrijfsmodi, zolang u op de slaapknop drukt, werkt het apparaat automatisch onder het eerste zuiveringsniveau om geen geluid te maken (In de automatische bedieningsmodus zal de lichtgevoelige sensor van het apparaat detecteren dat het omgevingslicht wordt gedimd en zal automatisch in de nachtslaapmodus springen).

4. Timer-modus, in de bovenstaande drie bedrijfsmodi, drukt u gewoon op de timing-knop om de looptijd van het apparaat in te stellen, en het apparaat zal aftellen om te starten Nadat de tijd om is, stopt de machine automatisch met draaien. (Als u het uitschakelen van de timer wilt annuleren, drukt u op de timerknop totdat de timer 12 uur is, Dduk nogmaals om af te sluiten)

5. Kinderslotmodus, in de bovenstaande vier modi, zolang de kinderslotknop wordt ingedrukt werkt de machine in de kinderslotstatus en wordt het bedieningspaneel niet eerder ontgrendeld. De knoppen aan de bovenkant en de afstandsbediening zijn geblokkeerd. (Druk 5 seconden lang op het kinderslot op het paneel of druk op de ontgrendelknop op de afstandsbediening om het kinderslot te ontgrendelen)

VOORZORGSMAATREGELEN

1. Niet op de volgende plaatsen zetten:
• Plaatsen die zijn blootgesteld aan direct zonlicht of tegenover de luchtuitlaat van de airconditioner, of blootgesteld zijn aan hitte (kan vervorming, achteruitgang, kleur en storing tot gevolg hebben).
• In de buurt van apparaten zoals tv's en radio's (kan beeldstoring en ruis veroorzaken, afstandsbediening) interferentie met tv en radio bij het bedienen van het apparaat). Plaats het op een afstand van meer dan 1 m. tegelijkertijd als u hetzelfde stopcontact gebruikt als een van de bovenstaande apparatuur, kan er ruis en/of lawaai optreden. Als dit gebeurt, steek dan de stekker in een ander stopcontact.

2. Voor stof binnenshuis, zoals pollen, moet dit apparaat op de grond worden geplaatst. Aangezien pollen, stof, enz. de neiging hebben om dicht bij de vloer te vallen, wordt aanbevolen om dit product in een vlakke ruimte te plaatsen op de grond.

3. Om de lucht efficiënt in de kamer te laten circuleren, plaats het apparaat op een afstand van ongeveer 30 cm van muren, meubels, gordijnen, enz.
Om dit product effectiever te gebruiken, dient u de achterkant van het product minimaal 20 cm vrij te houden.

4. Plaats geen voorwerpen op de hoofdeenheid (anders kan de machine defect raken). Speciale aandacht: plaats geen magneten en metalen voorwerpen op of naast het apparaat.

5. Blokkeer de luchtinlaat en luchtuitlaat niet, plaats bijvoorbeeld geen voorwerpen op de luchtuitlaat of de luchtinlaat voorkant.

REINIGING & ONDERHOUD

1. Trek niet aan het netsnoer tijdens het verplaatsen of opbergen, dit kan kortsluiting of interne schade aan het netsnoer veroorzaken, brand of elektrische schok tot gevolg hebben.

2. Beschadig het netsnoer of de stekker niet en snij, draai, trek of draai het netsnoer niet. Als het netsnoer beschadigd is, moet het worden vervangen door de fabrikant, de onderhoudsafdeling of een professional om gevaar te voorkomen.

3. Gebruik geen andere voeding dan de nominale spanning (220V50HZ). (Anders kan er brand ontstaan > oorzaak van een kortsluiting)

4. Raak de stekker nooit met natte handen aan, dit kan een elektrische schok veroorzaken.

5. Het is verboden om vingers of metalen voorwerpen in de opening van de luchtuitlaat te steken, anders kan dit elektrische schokken of letsel veroorzaken.

6. Zorg ervoor dat er geen water, ontvlambare reinigingsmiddelen of andere vloeistoffen in het product komen om elektrische schokken of brand te voorkomen.

7. Dit product kan de normale ventilatieapparatuur, dagelijkse stofzuigers en afzuigkappen die in keukens worden gebruikt niet vervangen.

8. Gebruik dit product niet in de buurt van gastoestellen, verwarmingstoestellen of fornuizen.

9. Gebruik dit product niet in vochtige of hoge temperaturen zoals badkamers, toiletten of keukens.

10. Let op de plaatsing van de afstandsbediening en plaats deze niet op een plaats waar kinderen wenselijk zijn, om deze niet te beschadigen wanneer kinderen spelen.

11. De twee gebogen structuren aan beide zijden van het bedieningspaneel zijn niet de handgreeppositie en kunnen niet worden opgetild.
aan weerszijden van de romp.

12. Dit apparaat heeft een vloeistofbevochtigingsapparaat, gooi het alstublieft niet weg; voordat u de machine verplaatst, trekt u eerst het waterreservoir eruit en voorkom morsen van water; trek de stekker uit het stopcontact vóór het vullen en schoonmaken.

13. Plaats niet op de volgende plaatsen.
• Instabiele locaties (anders kan het product vallen, kantelen, letsel veroorzaken, elektrische lekkage veroorzaken, elektrische schok of brandongeval. )
• Plaatsen met een hoge temperatuur, hoge luchtvochtigheid of waar het apparaat nat kan worden, zoals badkamers (de luchtreiniger kan elektrische schok of brand veroorzaken).
• Keukens en andere plaatsen die olieachtige dampen uitstoten.

14. Gebruik binnenshuis geen luchtreiniger met insecticiden of bijvoorbeeld wierook. Chemische resten kunnen zich ophopen in de machine en vervolgens vrijkomen uit de luchtuitlaat, wat gevaarlijk kan zijn voor de gezondheid.